Динено Гаспачо

Продукти за 10 порции:
6 чаши парченца диня, почистени от семките
2 домата
1 краставца
2 червени чушки, нарязани на ситно
1 глава лук, нарязана
1/ 2 ч.л. лют червен пипер
1/4 чаша лимонов сок
2 с.л. зехтин
3 с.л. пресен джоджен
2 с.л. пресен джинджифил
3 с.л. мед
1/2 чаша сок от ананас
листенца мента

Приготвяне:
Отделете 20 малки парченца диня за декорация. Останалите парченца, доматите, червените чушки, лука, пипера, лимоновия сок, зехтина, джоджена, джинджифила, меда и ананаса поставете в блендер и разбийте в продължение на 30 секунди. Добавете към супата краставицата, нарязана на ситно. Изсипете получената смес в голяма кана или купа и я сложете в хладилник за 1 час. Сервирайте в купички, всяка от тях гарнирана със заделените парченца диня и листенца мента.

Супа Медена роса с боровинки

Продукти за 6 порции:
1 пъпеш Медена роса     
3 шепи боровинки
6 овесени бисквитки

Приготвяне:
Почистеният и нарязан на парченца пъпеш пасирайте до гладко пюре. Излейте го в голяма купа и изсипете отгоре боровинките. Поставете в хладилник. Разпределете на порции и към всяка добавете по една натрошена овесена бисквитка. Украсете с по лъжичка сметана или цедено кисело мляко.

3. Крем супа от манго

Продукти за 3 порции:
2 плода манго, обелени и почистени от семената и нарязани на кубчета
1/4 чаша захар
сокът и настърганата кора на 1 лимон
1 ½ прясно мляко (или вода)

Приготвяне:
Поставете плодовете манго, захарта, лимоновия сок, лимоновата кора в блендер или кухненски робот. Разбийте до образуването на гъст гладък крем. Разпределете на порции , като към всяка добавите по ½ чаша прясно мляко. Поднесете охладени. Декорирайте всяка порция с летни плодове по избор.