Салата със сьомга

Продукти за 4 порции:
250 г пушена сьомга, нарязана на тънки ивици
1 зелена салата
1 краставица, тънко нарязана
1 ч.л. балсамов оцет
За дресинга:
 30 г каперси, ситно нарязани
60 мл зехтин
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Смесете внимателно всички съставки за дресинга и добавете към тях солта и черния пипер.   
Нарежете на малка купчинка зелената салата и я поставете в средата на чинията. След това добавете отгоре резените от краставица и сьомга. Най-отгоре може да поръсите със ситно нарязано листенце маруля. Накрая залейте салатата с приготвения дресинг и с балсамовия оцет.

Салата със скариди

Продукти за 4 порции:
200 г бланширани скариди  
1 глава зелен лук, нарязан на ситно
1 целина, нарязана на ситно
2 супени лъжици магданоз, нарязан на ситно
1 ч.л. лимонов сок
2 ч.л. захар
1 ½ чаша майонеза
½ ч.л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус

Приготвяне:   
В голяма купа смесете бланшираните скариди, лука, целината и магданоза. В отделен съд смесете и останалите съставки и ги добавете към скаридената смес. Разбъркайте добре. Сложете салатата в хладилник най-малко за 2 часа.

Салата с риба тон

Продукти за 4 порции:
1 консерва риба тон в собствен сос
4 с.л. целина, нарязана на кубчета
2 глави червен лук, нарязан на ситно
2 настъргани моркова
сол и черен пипер на вкус
6 с.л. майонеза

Приготвяне:
Смесете всички съставки заедно и се наслаждавайте…   



А от нас -
добър морски апетит!