Втората вечер на Sofia Fashion Week пролет-лято 2017 беше посветена на световни марки и брандове с представителства в България. За първи път в рамките на седмицата на модата в София организаторите на събитието са определили две вечери за представянето на световни марки и брандове – 21 и 22 март.

Ревютата откри ESCADA SPORT – за първи път с участие на сцената на Sofia Fashion Week SS 2017. Когато през 1978-а Маргарета и Волфганг Лай презентират своята първа колекция под името ESCADA – спортна елегантност – това събитие поставя основите на нова бизнес идея, която е колкото проста, толкова и успешна – демократизация на висшата мода. С втората колекция на модния подиум ESCADA представи изискан, творчески дизайн и изключително комфортни тоалети, практични идеи, перфектно съчетани цветове и принтове, подходящи за всички сезони.

Versace Collection е втората линия на Versace, която внася дух на демократичност в кампанията за разрастване на марката към по-широко достъпни цени. С Versace Collection младите хора могат да влязат в света на Versace и да се наслаждават на положението и влиянието, присъщи само на този бранд. Той се отличава с много от качествата, които хората харесват и търсят във Versace – бизнес костюми, вечерни тоалети, но и спортни решения за всеки ден.