.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Лято в града: KoSe Wine Art Shop

Росица Николова | преди 22 седмици
Кое е подходящото вино за различни моменти от ежедневието на жената

KoSe Wine Art Shop е най-новото място в София, където може да опитате, да научите повече и да си купите уникално вино. Зад благозвучното име стои екип от трима  - Косе, Вили и Светла, като всеки има своя личен принос в общата посока на развитие. Докато  отпивам и се наслаждавам на чашата с червено вино, разговарям с Косе. Това е сигурен начин интервюто по работа да се превърне в разговор между приятели. Точно в този разговор ще се опитам да разбера кое е подходящото вино за различни моменти от ежедневието на жената и защо едно и също вино, пито в Тоскана и на някое не толкова атрактивно място, има коренно различен вкус. 

В началото създават първия у нас Испано-португалски ресторант с иберийска кухня, музика и вино. Решават, че виното е напитка, която заслужава да се популяризира по-сериозно, и правят един от първите винени барове в страната - в Морската градина във Варна. Днес вече се занимават само с вино и неговата артистична изява. 

KoSe Winehouse

LadyZone: Виното като емоция

KoSe: 
Време e да научим, че виното не просто се пие. Робърт Луис Стивънсън го определя като "поезия в бутилка ", а Луи Пьстьор твърди, че в литър от него има повече философия, отколкото във всички книги на света.

Самото пиене на вино е емоция , затова и го възприемаме според чувствата и изживяванията, които съпровождат този момент. Дори най-скъпото вино няма да ви допадне, ако този ден е бил лош за вас. А най-семплото ще усетите като прекрасно, ако го пиете в приятна компания, със запалена свещ, в подходящите чаши. Идва някой и казва – „Ех, какво вино пих в Тоскана!” Така е, защото си бил в Тоскана. Но ако пиете същото вино на друго место, докато вали дъжд, например – няма да е същото!

Завъртете виното в чашата и усетете аромата му. Пиенето на вино е наслада. Може да отпивате на  глътки, може и само да  потопите устните. Когато се пие вино, не е нужно човек да се напива. Но може да е опиянен от емоцията.

Виното, когато излезем по женски с приятелки

Тероарът на виното го прави различно, както различни са хората. Когато излизате с приятелки, експериментирайте. Нека всеки път виното да бъде избрано от различен човек от компанията. Опитвайте. Винената култура трябва да се опознава и надгражда с времето. Тази, която е избрала и поръчала виното, се явява "домакин на масата" и на нея сервитьорът сипва първата глътка за проба. Тази тестова глътка е, за да разбере дамата дали виното е добро. Трябва малко време, за да се отворят всички сетива и напитката да се усети максимално.

След това се налива на останалите дами, като последна е тази, която е дегустирала виното. Сервитьорът трябва да е човекът, който долива виното в чашите. Той дискретно трябва да наблюдава отстрани и да реагира при нужда.

KoSe WinehouseВиното, когато се отпуснем вкъщи след тежък работен ден

Това вино трябва да е леко. Имайки предвид отминалия натоварен и забързан ден на жената, то самото трябва да е ненатоварващо. Отваряте бутилка вино, пускате си музика и се наслаждавате на еликсира в чашата. 

Виното, с което наистина ще впечатля някого, когато му го подаря

Бутилка червено вино е елегантен и стойностен подарък. Добре е, когато се подарява вино, предварително да се направи консултация със специалист. Не може просто, докато си купувате сирене в магазина, да видите бутилка и да я купите. Дори самият факт, че човек си е направил труда да отиде в специализиран магазин, да се поинтересува и да избере вино, говори за добро отношение към другия. Ние можем да ви предложим подходящо вино според повода, годините и интересите на даден човек, това, което харесва или не харесва, взаимоотношенията ви с него и т.н. Не винаги най-скъпите вина са най-хубави. От магазина ни ще излезете уверени, че ще зарадвате този, който ще получи избраното вино за подарък. Предлагаме вина предимно от малки, фамилни, български изби, които го създават с много любов. За да се насладят нашите клиенти още по-пълно на тази божествена напитка, ние можем да декорираме ръчно чашите, бутилките и декантерите, като така те се превръщат в едно артистично послание към притежателите си. 

KoSe Winehouse

Виното на бизнес среща

Когато сте на бизнес среща, избирайте вино според времето, в което тя се провежда  – обяд, следобед, вечеря... На бизнес среща не се пие голямо количество – максимум една чаша. Виното е просто фактор на масата. Определящи за избора са и видът на консумацията – месо, риба, сирена; какво е времето – лято, есен, зима и т.н. 

Виното на лято 2017

Според модните тенденции това е совиньон блан – сорт със зелени нюанси в аромата и вкуса, много освежаващ за лятото. Но аз препоръчвам да се опитват български характерни сортове - варненски мискет, врачанска теменуга, тамянка, димят. Гуруто на винения свят – Робърт Паркър, казва за България, че имаме уникален тероар, за да правим уникални вина. Малките фамилни български изби произвеждат точно това.

KoSe Winehouse


-------------------------------------------------------------
В KoSe Wine
Art Shop ще се провеждат различни тематични събития, на които ще може да научите повече за виното, както и да се насладите на различни артистични преживявания – поезия, опера и др.

 

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите