.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Размисли от Мая Анджелоу

LadyZone.bg | преди 3 години
Мая Анджелоу е артистичен псевдоним на Маргарет Ан Джонсън – американска поетеса, писателка, актриса и общественичка

На 27 май 2014 г. България загуби една от най-талантливите си поетеси.

Напусна ни поетесата Станка Пенчева... Ще се въздържа от обобщението добър или лош е бил моят живот – това е вече друга тема. Ще кажа само: струва ми се, че наистина съм го изминала не „благодарение на...”, а „въпреки че...”

Днес, 28 май 2014 г., в дома си на 86-годишна възраст завинаги затвори очи американската поетеса и общественичка Мая Анджелоу. Изказваме почит и ви припомняме нейни цитати.

Мая Анджелоу е артистичен псевдоним на Маргарет Ан Джонсън – американска поетеса, писателка, актриса и общественичка. Родена през 1928 година, тя е една от видните фигури на движението за граждански права в средата на миналия век. Най-известни сред творбите й са седемте автобиографични книги, които пише. До тях достойно място заемат три книги с есета, както и множество книги с поезия.

Детството й протича кошмарно, след като родителите й се развеждат. На Маргарет й се наложило да порасне много по-рано от нейните връстници и да започне да работи. Преди да стане писател и поет, тя работи като готвачка, проститутка и танцьорка в нощен клуб. За творбите си и защитата на гражданските права е получила десетки награди и над тридесет почетни докторски степени. 

„Любовта не признава бариери. Тя прескача препятствия, огради, преминава през стени, за да стигне до своята дестинация, пълна с надежда.”

Още цитати >>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите