.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Извърви километър в нейните обувки на 8 март

LadyZone.bg | преди 4 години
За втори път мъжете, които са съпричастни към кампанията срещу домашното насилие, ще могат да се разходят на токчета

8 март е Международният ден на жените. Затова, освен да купите подарък или поне цвете, можете да се включите в една кампания, която отново повдига темата за насилието над жените. Целта й е да повиши нивото на информираност за проблема в обществото.

Защото - в България една от четири жени докладва, че е обект на редовна злоупотреба вкъщи, или от близки хора. Първоначалната идея за инициативата идва от калифорнийска организация, а целите й са повече информираност в обществото, както и да направи по-достъпна информацията къде жените, станали жертва на насилие, могат да намерят помощ и подкрепа. Кампанията ще се проведе у нас за втори път.

И защото според английската поговорка "Не можете истински да разберете преживяното от друг човек, ако не повървите поне миля с неговите обувки". Затова на 8 март нека всички мъже, които се чувстват съпричастни, да  покажат солидарност с жертвите на насилие, и да походят с дамски обувки на токчета по бул. "Витоша".

Какво би накарало мъжете да обуят токчета?Купих си високи розови лачени обувки с джувки! :D От един магазин на Пиротска, само за 24 лв. Най-големият номер е 41 и малко стискат, ама за каузата ще се жертвам...


Организатори на инициативата са:
Български фонд за жените
Български Червен кръст
Български хелзинкски комитет
Фондация "Ресурсен център - Билитис" 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите