.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Летящите стъпки на Red Bull Flying Bach

LadyZone | преди 7 седмици
Снимка: Red Bull
Невероятният спектакъл вдигна на крака публиката в НДК

След стотици разпродадени дати из Европа, Северна Америка и Азия, тази събота Red Bull Flying Bach гостува и у нас в зала 1 на НДК. 

Трупата от световни шампиони по брейкденс и младата балерина Виргиния Тормакио очарова близо 1500 зрители. Прекрасната публика бе във възторг от сложните фигури, в съчетание с фугите и на Бах и сложността на интерпретацията на класическата музика чрез брейкденс. 

Желанието на създателите на спектакъла Кристоф Хагел и Вартан Васил – "да впечатлим абсолютно всяка аудитория във всяка държава с нашето изкуство" – се реализира на 100% и на родна територия. 

Балерината, фина и нежна като перце, привнесе още повече красота и изящност, летейки ефирно сред трупа от осем брейк шампиони: Бени Кимото (световен рекорд за въртене на глава (60 завъртания), Бибой Риъл, Бибой Тим, Спайдър, Пънишър, Рейбуум, Лу-Из и Лил Зуу.

За първи път в България, и с последно представление за 2017, съставът Red Bull Flying Bach се наслади на столицата и оцени красивата гледка към Витоша. Там те се спряха, за да се увековечат в снимки с безценната гледка.

"Благодарни сме, че най-накрая имахме възможността да се изявим на българска сцена. Отдавна очаквахме този момент, и фурорът в зала 1 ще остане в сърцата ни завинаги!", сподели Майкъл Роузман-Микел, артистичен директор и част от шоуто като брейкденсър от основаването на състава.

"Уау, просто уау, тази вечер усетих, че всички летят с нас в залата и супер много се кефят на тази невиждана смесица на улични танци с класика! Благодаря за незабравимото преживяване", бяха думите на Бибой Риъл, роден в Кейптаун и същински брейкър, който олицетворява себе си чрез този танц.

На рояла, бе Вида Калоянова – Хагел, която бе много развълнувана да свири отново пред българска публика "Добре темперирано пиано" от Й. С. Бах. Тържественото откриване на спектакъла направи Вида, заедно с заедно с колегата си на чембалото.

"За мен е много вълнуващо да свиря в родния ми град след близо 30 години като солист. Съпругът ми е много щастлив, че спектакълът гостува в България, откъдето е започнала моята музикална кариера. Тази вечер ще помня винаги! Благодаря на публиката за подкрепата и безбройните аплодисменти!", заяви Вида Калоянова.

"Влюбена съм в българската публика! Иска ми се да има още поне 2 спектакъла в тази прекрасна страна, хората са толкова сърдечни!", сподели развълнуваната италианска балерина Виргиниа Томаркио.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите