Пролетта е тук и тя винаги идва с нови и свежи визии. Сега повече от всякога разполагате с достатъчно време да мислите за промени. Заедно с коафьора Боян Василев ви подготвихме списък с актуални стилове прически, с които да ви вдъхновим за новия сезон.

„Косите през 2020 не са изцяло нови, някои от тях бяха модерни през изминалите сезони, а други изобщо не са излизали от тренда“, категоричен е Боян.

Снимка: Amber Beauty Club

Боян Василев e завършил „Връзки с обществеността“, но призванието му е да импровизира върху косите чрез различни форми на изкуство. „Най-голямото удоволствие в тази професия е емоцията, която създаваш. Да виждаш как можеш да накараш една жена да бъде истински щастлива, уверена и със самочувствие.“, споделя коафьорът.

И за да сме ви още по-полезни, ви представяме актуалните тендении с бонус съвети от Боян как да постигнете ефекта им сами у дома.

  • 5 традиционни ястия за Лазаровден и Цветница
  • 6 перфектни предложения какво да правите с останалите сварени яйца
  • 5+1 съвета как да задържим храната, с която сме се запасили, свежа за по-дълго
  • Мусаката на Григор Димитров без заливка
  • Как да си направим майонеза от варени яйца (ВИДЕО)
  • Съветите на експерта: как да запазим марулите и спанака по-дълго време?
  • Ladyzone те предизвиква: снимай се с най-хубавите си токчета у дома. Някои вече го направиха (СНИМКИ)
  • Грим за сини очи - стъпка по стъпка (ВИДЕО)
  • Как е изглеждала Шакира преди 30 години? (СНИМКА)
  • Боядисване на яйцата със сладкарска сметана

Високи пони опашки
Вероятно пони опашките ще са винаги на почит – високи класически прави, с много обем, с вплетени плитки, с очарователни разхвърляни вълни или къдрици. Всичко е в малките детайли, с които класическото пони може да придобие зашеметяващи измерения. И ако през зимата косите са по-лъскави и прави, то през пролетта тенденцията е косата да става по-плътна и обемна, за да се влее в енергията на топлото време. Предимството на този тип прическа е, че е подходяща както за специални събития, така и за офиса.

Снимка: Amber Beauty Club


Бонус съвет как да постигнете ефекта вкъщи - Ако искате да направите висока пони опашка в домашни условия, Боян е на мнение, че много лесно можете да постигнете желания ефект, като наведете косата надолу. Опитайте с гребен или с четка да пригладите косата, за да стане на висока опашка и вържете с ластик. Ако желаете по-високо пони, можете да добавяте ластици един върху друг, докато ви хареса височината.

Боб с различни дължини
Прическата, която е наистина функционална за този сезон, е боб. Вече сме в новото десетилетие, но косите боб ще са актуални и тази поредна пролет. С някакъв лек бретон, асиметрични и с леки чупки, с много обем, къдрави и прави, с по-къса и средна дължина. Боб носи свежа и креативна младежка вибрация. Фризьорът Боян Василев съветва да избирате дължината на боб спрямо формата на лицето си. Ако имате по-кръгъл овал, е за предпочитане боб косата да завършва до ключицата, за да удължи лицето. За по-квадратни лица коафьорът препоръчва дължина под челюстта. А за сърцевидна форма на лицето идеалната линия е супер къса, за да подчертае скулите. При по-издължена шия, вариантите на боб са много, но колкото по-къса е шията, толкова по-класически стил трябва да бъде прическата. Може единият край да е по-дълъг от другия, с една постоянно поддържана дължина, за да създава илюзията, че сте с прическа във всеки момент.

Снимка: Amber Beauty Club



Как да поддържате боб вкъщи - след измиване, когато подсушите и косата е напълно суха, отново наведете цялата коса и с четка и сешоар да започнете да приглаждате, за да изправите добре косата и като краен резултата ще имате прав боб.


Коса с мокър ефект
Плажните вълни с мокър ефект са черешката на пролетните прически. Шикозната и лъскава коса може лесно да бъде постигната независимо от дължината. Всичко, от което имате нужда, е щедро количество гел за коса, нанесен от корените до върха с гребен с фини зъби или с четка. А за лъскав завършек спреят за блясък е задължителен.

Мокър ефект у дома – ако решите да експериментирате вкъщи, можете като изсушите косата леко с много мокър лак да впръсквате в скалпа. Разресвате с гребен назад, за да се получи илюзията, че косата е мокра.

Бретоните
И през пролетта на 2020 бретоните ще са също толкова модерни, колкото и през отминалите сезони. Бретони извън нормата, в цялата гамата от стилове –  странични бретони, ултракъси, скосени, с път по средата, отсечени и прави. Бретонът придава младежка визия и допълнително подчертава погледа.

Снимка: Amber Beauty Club

Цветовете на пролетта
Когато става дума за новите цветове – все повече си отиват омбрето и балеажът, а на тяхно място идват по-плътните и равни цветове. През топлите месеци ще доминират максимално натуралните и изчистени цветове. Идеята е без значение дали косата е светла или тъмна, да се запази един цвят, като е възможен лек контуринг около лицето. Много леки high lights, като кичури погалени от слънцето. С този търсен ефект се създава светлина около лицето и илюзията за по-светли тонове. И тези акценти са в рамките на естествените цветове, без допълнителна яркост. Съветът на Боян Василев е да не се страхувате да експериментирате с цветовете и смело да заложите на джинджър или ягодовите (strawberry) нюанси, които ще са по-актуални от всякога.

Снимка: Amber Beauty Club



Боите вкъщи - можете да смесите бои вкъщи, но след консултация със специалист по косите, в Amber Beauty Club експертите винаги са на разложение да направят диагностика на цвета по телефона със снимки. И ако имате притеснения да отидете на място, да се боядисате вкъщи, като следвате техните персонални съвети.

Снимка: Amber Beauty Club


Здравата и плътна коса винаги ще е водеща тенденция, смятат специалистите в Amber Beauty Club, един от които е и коафьорът Боян Василев. Уникалното предимство в салона е възможостта коафьори, дерматолози и медицински козметици да работят в екип. Така грижата за здравето на косата е поверена на няколко експерта. Красивата коса започва от здравия скалп, а комбинирането на терапии за кожата на главата с масаж преди самия стайлинг на косата, е само част от целия ритуал.