Алена ни съветва кои са правилните грижи, които трябва да полагаме, за да имаме здрава, сияйна и млада кожа това лято:

ОВЕН

Кожата на Овена е склонна към възпалителни процеси и гнойни заболявания. Вместо да слуша съветите на козметика и да глези кожата си, представителят на този зодиакален знак безмилостно се жули и чопли пъпките, нанасяйки си непоправими вреди.
Препоръчвам маска от моркови. За изчистване кожата на лицето са подходящи: кисело мляко, кремове със сок от алое, а също и със съдържание на витамин А и В.

  • 5 неочаквани ползи от сладоледа
  • 33 звезди, които гордо демонстрират секси тела в социалните мрежи
  • Най-забавните плажни снимки
  • Кои са модерните цветове и прически през топлия сезон
  • Стряскащо: Какво става с кожата ни, ако не сложим слънцезащитен крем
  • 7 вида напитки, които обожаваме през лятото
  • Подготовка за комфортна почивка
  • Идиличното детство на село през погледа на Изабела Урбаниак (снимки)
  • Как да си направите бижута от миди
  • 3 кулинарни вълшебства с диня

ТЕЛЕЦ

Жените от този знак е добре да обръщат внимание преди всичко на шията си. Тя е слабото им място. Кожата им е склонна към алергии. Потят се повече от жените, родени в другите зодиакални знаци.
За овлажняване на кожата се препоръчва маска от краставица, морков, банан с добавка на маслиново масло. Полезни са процедурите с морска сол. За да изгладите бръчките на шията, прилагайте различни маслени компреси.


БЛИЗНАЦИ

Проблемите на Близнаците се състоят в повишената им мнителност и неспазване на нормален режим на живот. Жените Близнаци могат да бъдат красавици и грозници едновременно. Това зависи от тяхното душевно състояние. Кожата им е суха, склонна към лющене. Съветвам ги да отделят особено внимание върху кожата на ръцете и плещите.
Препоръчват се маски от екзотични плодове - киви, портокал, както и хранителни маски, съдържащи жълтък и розмарин.

 

РАК

Жената Рак предпочита да се грижи за себе си без чужда помощ, в домашна обстановка. “Скъпо е, пък и кой знае какво ще ми направят там” мисли предпазливият Рак за козметичния салон. А тяхната кожа е нежна и се нуждае от физиотерапевтични процедури и масажи.
Ще се чувстват по-добре, ако се мият с отвара от липов цвят. Склонни са към алергии и отоци. Полезни са парните бани с листа от бреза.


ЛЪВ

Жената Лъв задължително трябва да е красива и да прави впечатление. Върху кожата обикновено се отразява безмерната им любов към сладки неща и торти. Често се срещат разширени кръвоносни съдове по лицето. Кожата им е здрава, но със завишена чувствителност към ултравиолетовите лъчи. Препоръчва се постепенно получаване на загар (ако трябва, най-напред в козметични салони), преди да отидат на плажа. Полезни за тях са маски от картофи и банани за овлажняване на кожата, а за подхранване да използват кремове, съдържащи кокосово мляко.


ДЕВА

Кожата на Девите е отражение на състоянието на техните черва. При изрината и раздразнена кожа причината обикновено е запек. На тях се препоръчват маски от ябълки.


ВЕЗНИ

Кожата на Везните е много чувствителна, склонна към алергии, суха и бързо състаряваща се. Съветвам ги да обръщат особено внимание на местата около очите. Препоръчвам им маски от краставици, а също и лосиони. Водно-солевият баланс, а също масажът на кожата ще им помогнат много, за да я поддържат в добър вид.


СКОРПИОН

Скорпионите често страдат от херпеси и гнойни възпаления в основата на носа. Препоръчвам им маска от ябълки, пресни вишни или череши. Хранителните маски трябва да са на яйчена основа.

 

СТРЕЛЕЦ

Кожата на Стрелеца често е мазна, пореста и със землист цвят.
Препоръчвам овлажняващи маски от патладжани, краставици, грозде, както и маски за изчистване на кожата със съдържание на екстракт от дъбова кора и бяла глина. Жените Стрелци е добре да мият лицето си с охладена отвара от листа на черница. Хранителните кремове трябва да са с витамин А, с женшен, а лосионите - с екстракт от бреза.


КОЗИРОГ

Основният проблем на Козирога е склонността му към алергии, сухота и лющене на кожата, появата на брадавици. За жените Козирози са полезни тонизиращи процедури. Полезно за тях е да се мият с преварена или минерална вода, стига да могат да си го позволят.За овлажняване на кожата се препоръчват маски от спанак и жълтък. Изчистващите маски да са с хвощ.


ВОДОЛЕЙ

Кожата на Водолея обикновено не създава особени проблеми. За съжаление стресът и нервното напрежение могат да предизвикат невродермит. Препоръчват се овлажняващи маски от праскова, кайсия и мед. Подходящи са кремовете, съдържащи бадем, екстракт от орех, витамин D и В.


РИБИ

Кожата на Рибите е чувствителна, склонна към алергии, херпеси, отоци. За да я овлажните, се препоръчват маски от моркови, краставици и грозде. Добре действат маски на основата на морски минерали.