В миналия петък (25 ноември ) бях поканена за интервю на тема ”Здравословно хранене” от радио-водещия Младен Петков  по bTV Radio. Разговорът започна с това как можем  да станем здравен господар на себе си.

Единият начин е да се доверим и продължим традициите на българското  хранене или  да се възползваме от новите системи на диететиката. Основната цел е да бъден спазен принципа, завещан ни от Хипократ ”Нашата храна да стане наше лекарство”. В този разговор акцентирахме върху храните, които е добре да предпочетем. Обсъдихме варивата  (бял боб, зелен фасул, грах, леща, нахут, соя) като източник на висококачествени протеини, с които вегетарианците и хората, които спазват Коледните пости, заместват  месото. Също и присъствието в ежедневното хранене на всичките видове ядки, но непечени и неосолени.

Здравословното хранене само по себе си е чудесно, но не е единственото условие за здраво тяло и здрав дух. Затова разговорът обобщихме с необходимостта да се извърши промяна в начина на живот, като се добавят спорт или танци и да се фокусира човек в това да отвори душата и сърцето си към прошката, радостта, любовта и смеха.