Да се храним на бюрото не е най-добрата идея.

Ето няколко основателни аргумента за това:

Микроби
Дори и да държите на личната си хигиена, бюрото е отлична среда за развитието им. Средно бактериите на бюрото са 100 пъти повече, отколкото на кухненския плот и 400 пъти по-опасни от тези в тоалетната в офиса. Нима това е възможно? Да. Ние не чистим бюрата си, както кухнята и тоалетната, които дезинфекцираме по няколко пъти на ден. Така че: "Напред към кухнята”. Или мийте бюрото си с дезинфектанти след всеки обяд.

Работоспособност

Изследвания показват, че ефективността на труда се намалява при обядване на работното място. В списанието Journal of Cognition са публикувани резултати, че кратките почивки помагат за фокусирането върху текущите задачи със същата интензивност с каквато сме ги започнали в началото на деня. Освен това почивка за обяд поддържа мозъчната функция без пикове и спадове през целия работен ден.

Контрол на порцията

Доказано е, че когато човек се храни и в същото време е зает с работа, интернет, филм, той поглъща безконтролно храната, т.е. продължава да яде независимо, че е сит. До степен - да не обръща внимание какво и колко е изял. Това обяснява израза: "Започнах да работя и напълнях”.

Личните взаимоотношения

Контактуването с колегите е много добро за развитие на кариерата ви. Комуникацията с хората от другите отдели, било то формални или приятелски, са ценност за просперитета на работното място. Обядването заедно е лесен и неангажиращ начин за опознаване с хората около вас.

Снимка:Thinkstock/Getty Images
Здраве

Седенето за дълъг период от време, което често се случва на хората, работещи с компютър, е коренът на болестите на съвремието. Сред тях са захарен диабет, хипертония, невроза, главоболие, камъни в бъбреците, прегъната жлъчка, разширени вени, изкривяване на гръбначния стълб и т.н. Тялото ви ще е благодарно, ако от време на време ставате и се разхождате. Още по-добре, ако излизате на обяд извън офиса.