.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Заразно добро: спортните упражнения

Евгений Милов | преди 27 седмици
тичане
Снимка: Moves
Какво би ни мотивирало да тичаме редовно? Приятелите (в социалните мрежи) са всичко!

Има начинът да превърнем спортуването в лесно и често занимание и за това помага приятелската компания, разбира се. Споделянето на фитнес постижения в социалните мрежи помага на мотивацията за спорт, сочат резултатите от изследването на Синан Арал и Христос Николаидес от "MIT Sloan School of Management" в Кеймбридж, Масачузетс.

Проучаването анализирало спортните резултати от фитнес тракерите на над 1,1 млн. души, пробягали над 350 млн. километра за 5 години. Резултатите сочат, че спортните постижения са социално обусловени – толкова по-високи, колкото по-голяма е компанията, в която хората тичат.

1 час тичане удължава живота със 7 часа Това ще се окаже най-ефективното упражнение за дълголетие

Публикуваното научно изследване в списание "Nature Communications" установява, че ефектът е още по-осезаем при мъжете, които се съревновали с приятелите си без значение от полa im, докато при жените мотивацията идвала само (но по-силно) от приятелките.

"Самотният бегач на далечно разстояние" е отживелица. Хората се мобилизират в пъти повече, когато са в присъствието на други спортни ентусиасти, затова споделяйте постиженията си с приятелите и се мотивирайте взаимно за един по-активен и здравословен начин на живот!

тичаме
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Слагате ли си противогрипни ваксини?