Зад способността за действие има голяма доза решителност, но тази личностна характеристика не е присъща на всеки. Повечето хора умуват, оглеждат нещата, за да се предпазят от грешни стъпки, колкото е възможно повече. Вярно е, че не се проваля този, който не действа, обаче и никога не успява. 

За вземане на важно решение е добре да се посъветвате, да претеглите всички обстоятелства "за и против” и от този анализ да се роди мотивирано решение за действие. Успокоението, че каквото не успеете днес ще го свършите утре, е стъпка върху динена кора. Вземете решение какво искате от живота и начертайте план за изпълнение със срокове. Всяко начало е трудно, но планът е мотивация срещу пасивността.

Бъдете решителни, защото да се стои на позицията "да” или "не” не води до нищо добро. Нерешителността сковава всеки, който няма силите да понесе последствията от своите действия, а резултатите от нея са застой и неудовлетвореност.

Случва се понякога човек да страда от направените грешки, но нерешителността е още по-жестока, съпроводена с безсънни нощи и терзания. Бездействието създава измамна сигурност, че положението остава не съвсем добро, но поне - достатъчно познато. Когато отлагате за утре, все едно буксувате на едно място. Не може да очаквате нещо да се промени от само себе си. Щастието и успехът се заслужават.

Бездействието създава нулев прогрес. По-добре грешка, отколкото нерешителност до безкрай. Действието е пътят за доближиване към собствените мечти. Ако не опитате, гарантирано ще останете на едно място, въпреки желанието да се придвижвате напред.

Нерешителноста е страх от поемане на отговорност за собствените действия в очакване другите да свършат всичко вместо вас. Зад колебанието прозира вътрешна несигурност и недостатъчна убеденост, че можете. Осъзнаете ли кога и защо се е породил този страх, може да го трансформирате в смелост и решителност. Спрете да се колебаете. Живейте днес без да отлагате за утре!

Колкото по-малко са страховете, толкова по-богат и цветен е животът.

http://ladyzone.bg/gallery/zdraven-blog/ne-otlagajte-za-utre-uspeha-si.html

Снимка:Thinkstock/Getty Images