Усмивката. Тя говори много за това, кой си ти. Има безгрижна, щастлива, секси, глупава, мистериозна, неспокойна, младежка, замечтана, злонамерена и още много други усмивки с колорит.

Усмивката е изява и отражение на онова, което чувстваме отвътре. Ако сме реалисти, без колебание ще кажем, че фалшивата усмивка се вижда от километър разстояние. Затова пък, усмивката на добросърдечен човек, който се усмихва не само с устата, но и с очите, ще ви успокои, зарадва и стопли.

Практикувайте усмивки

Може да ви се струва суетно и абсурдно, но си заслужава. Усмихвайте се пред огледалото. Вижте колко голяма усмивка сте в състояние да направите. Повторете я. Установете, че имате контрол върху устните си. 

Снимайте се с най-различни усмивки. Сравнете ги и изберете тази, с която се харесвате. Упражнявайте я, ако смятате, че тази усмивка ви представя най-добре. 

Идеалното е, когато горната устна докосва границата между горните зъби и венеца, а долната устна не покрива горните зъби.

"Естетичната стоматология не може да промени личността ви, но с известна корекция във формата на зъбите, може да се създаде женска или мъжка усмивка, младежка или усмивка на зрял човек.” , от монографията на д-р Бил Дорфман "Усмивка за милиони”.