По повод международния ден на жената много медицински заведения из цялата страна организират безплатни прегледи на нежната половинка от човечеството. за тях не е нужно нито да плащате, нито да носите направление от личния си лекар. Достатъчно е само да си запишете час предварително. Грижата за здравето е предимно лична отговорност. Нека го направим! 

София

Прегледи за оценка на сърдечно-съдовия риск ще има в Клиниката по кардиология болница „Пирогов“ на 8-и март от 12:00 до 16:00 часа. Работна група „Жени и сърдечно-съдов риск” и Дружество на кардиолозите в България, които ги организират в самия международен ден на жената. Нужно е предварително записване.

Варна
Безплатни профилактични гинекологични прегледи по повод Международния ден на жената - 8 март ще се проведат тази седмица във Варна. Инициативата се провежда за втора поредна година, а организатори са Комитета по репродуктивно здраве и СПИН към Асоциацията на Студентите Медици в България.

Следните лекари ще предоставят своите услуги безвъзмездно. Добре е само да се обадите предварително, за да запишете час за вас или за ваша близка.

Д-р Антонина Радева – АГ Център

Д-р Живко Ганчев – АГ Център

Д-р Мария Желязкова – МЦ „Сити Клиник”

Д-р Стефан Заимов – Акушеро-гинекологичен център „Ева”

В ДКЦ „Чайка“ (бившата курортна болница) се извършват безплатни гинекологични прегледи до края на март месец.

Д-р Надя Дюлгерова - МЦ „Надежда”


Плевен
В болница „Свети Панталеймон“ ще се проведат безплатни прегледи за диагностика и профилактика на рак на гърдата.