.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Упражненията за здрави кости

Евгений Милов | преди 1 година
вдигане на тежести
Снимка: iStock
Поредният коз в борбата с остеопорозата!

Поредният коз в борбата с остеопорозата е факт, след като научно изследване установи, че физическата активност стимулира здравината на костите и е с ключово значение за здравия скелет.

Анализ на резултатите от 37 предишни изследвания сред тийнейджъри сочи, че интензивните упражнения водят до по-голяма костна маса в зони, които допринасят за по-голямата здравина на костите – за разлика у хората, водещи заседнал начин на живот.

По-усилените физически упражнения с вдигане на тежести по-ефикасно стимулират здравината на костите в сравнение с активностите, които не включват тежести. 

"Важно е младежите да оставят компютъра или телевизора, да станат от дивана и да се движат", коментира проф. Маккей от "University of British Columbia", чието проучване е публикувано в "Journal of Bone and Mineral Research". 

hiphealth.ca
Снимка: hiphealth.ca
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?