Когато има взаимна привързаност, породена от силна любов, продължаваме да се чувстваме в комфорт и благоразположение в компанията на любимия човек. Висше изкуство е да изградим и поддържаме дългогодишно партньорство, а това е невъзможно без деликатно внимание и нежна грижа с любов. 

Разбира се, всяка двойка е уникално специфична и неповторима в

създаването на своя шедьовър - живот в любов.

Изпитаните формули на другите не притежават универсална сила. Вечни остават, проверените от времето, условия за заздравяване и подхранване на връзката: 

Диалогът

С кого, ако не с любимия, искаме да споделим докрай себе си. Ако се прекъсне тази възможност за редовно, естествено общуване, дистанцираността е естествен резултат. В капан попадаме, когато решим, че този, когото обичаме и ни обича, би трябвало да знае какво искаме и очакваме. Наивно е да мислим, че който ни познава най-добре, може да чете и мислите ни. Затова трябва да има диалог и да се опази връзката за споделяне. Само по този начин чувството за щастие няма да избяга.

Добрият слушател

Любовта има силата да ни дари с търпение и способност да украсяваме декора на живота. Не всеки път харесваме това, което чуваме, но дали искаме да нараним най-близката си душа. Единствено положителният отговор и коментар дават шанс на започнатия разговор да продължи. Прави впечатление, че хората със спокойни взаимоотношения не употребяват груби думи. Още повече, взаимоотношенията не се осланят единствено на вербалния контакт. Очите, усмивката и жестовете могат да говорят с не по-малка сила. 

Маниерите и жестовете

Сърдечна прегръдка, погалване, потупване и задържаните ръце, са жестове на топлота и подчертано внимание, които засилват връзката. Притискане с топлота и целувки позволяват на всеки човек да се чувства желан и обичан. 

Изразената любов чрез думи и жестове демонстрира без колебание, че милеете за любимия човек. Изразявайте своето възхищение, одобрение и окуражавайте прекрасните качества на своя партньор. Трайните любовни взаимоотношения носят голяма радост в живота. Тези двойки, които остават заедно, изразяват много по-често задоволството от своята връзка.

  • 2 традиционни рецепти за Трифоновден
  • Какъв маникюр да изберем за Свети Валентин
  • Любовна супа с броколи и аспержи
  • Как да изградим женско самочувствие
  • Васил Петров: Стиховете в песен правят любовта по-достъпна
  • За Св. Валентин на ресторант, но къде
  • Истерия цари навсякъде…
  • Зашеметяваща прическа за Деня на влюбените
  • Самотен, но смел мечтател
  • 5-те начина да засвидетелстваме любовта