Лятото е изключително благодатен сезон за разкрасяване – приятния слънчев загар, ексфолиращия пясък, извайващата ни морска вода, спорта на открито. За всичко това обаче ни е необходима много енергия. Но как да се сдобием с нея, въпреки изтощителните горещини? Много просто – хапвайте хидратиращи храни! Те ще направят кожата ви сияйна и красива. Освен това, тези от вас, които се затрудняват с необходимия прием на вода, ще успеят да го балансират.

Краставицата
96% вода
Зеленият зеленчук съдържа под 15 калории на количество от 100 грама. Освен това, ще ви снабди с витамин C и кофеинова киселина, която успокоява кожата. 

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Диня
96% вода

Динята съдържа много полезни соли, калций, магнезий, калий и натрий. За да ги усвои организмът ви обаче, по-добре я хапвайте на празен стомах. 

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Ананас
95% вода

Ананасът е на първо място изключително приятен за вкусовите ви рецептори. Той съдържа веществото бромелаин, което пък е много полезно за вашето здраве и дори се използва при борбата с някои видове рак. Също така, ще ви помогне за добро храносмилане, загуба на излишно тегло и детоксикиране. 

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Грейпфрут
90% вода

Сочният, горчив плод също дава много предимства на здравето ви. Тъй като контролира нивото на апетита ви, ще ви бъде полезен, ако искате да изгубите някой излишен килограм. Идеален е за засищане следобед и между храненията. 

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Домат 
94% вода

Богат на витамин C и антиоксиданта ликопен: Основната причина да приемате ликопен е неговата антиоксидантна активност. Смята се, че червената му мулекула има 100 пъти по-силна активност да улавя кислорода в сравнение с витамин E. 

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Вижте продължението тук.