Малко или много всяко движение подобрява настроението ви. Отделените 20 или 30 минути сутрин за упражнения ще ви направят по-жизнени през целия ден. Разковничето на всички успели хора е умението да се грижат за добра физическа форма. Доказано е, че сутрин тялото изгаря излишните мазнини, тонизира сърцето и отделителната система. Всички отпадни продукти се изхвърлят без задържане в тялото навреме, а за отоци по краката не ще и дума. 

Ако направите тренировка сутрин, ще имате време за почивка след работа. Сутрешната тренировка поражда и други здравословни навици като тонизиращ душ и закуска удома. След това начало на деня може да пристъпите към работните задължения с бодрост и повишена концентрация.
Не е задължително да губите време до фитнес залата. Вече на много места има уреди и в парка - стрийт фитнес. Там може да тренирате почти всички мускулни групи.

Друг по-лесен начин е ходенето пеш 3-4 километра, които може да изминете за около половин час. Много хора го постигат с ходене на работа с велосипед.
Вие успяхте ли да се тонизирате за петъчния ден?