.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тютюнопушенето ще убива с 30% повече хора към 2030 г.

Евгений Милов | преди 1 година
Тютюнопушенето
Снимка: Kai Bastard
Разходите на световната икономика ще надвишат 1 трилион долара годишно

Тютюнопушенето ще убива с 30% повече хора през 2030 г. в сравнение със сега, а разходите на световната икономика за здравеопазване и загуби от намалена производителност ще надвишат 1 трилион долара годишно.

Това сочи проучването на СЗО и Националния институт за борба с рака (САЩ), според което броят на свързаните с тютюнопушене смъртни случаи ще нарасне от 6 млн. годишно на 8 млн. през 2030 г. Над 80% от тях вероятно ще бъдат регистрирани в страните с ниски и средни доходи.

Според проучването, в което участват около 70 учени, близо 80% от пушачите живеят именно в тези страни, а общият брой на пушачите в света като цяло расте, като тютюнопушенето продължава да причинява най-голям брой смъртни случаи в света, които са предотвратими. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?