.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тийнейджър създаде сутиен, откриващ рак на гърдата

Евгений Милов | преди 1 година
Higia Technologies
Снимка: Higia Technologies
Изобретението на 18-годишното момче може да спаси живота на милиони жени по света

Тийнейджърът Хулиан Риос Канту създаде сутиен, откриващ рак на гърдата, след като майка му претърпяла двойна мастектомия след години борба с коварното заболяване.

Higia Technologies
Снимка: Higia Technologies

Изобретението на 18-годишното момче, което може да спаси живота на милиони жени по света, отквива ранните стадии на рак на гърдата благодарение на 200 сензора, разположени в сутиена - за тектура, цвят и температура.

Сутиенът трябва да се носи по един час седмично, а не ежедневно като останалото горно бельо. Сензорите в сутиена EVA сканират здравословното състояние на гърдите и изпращат информацията през Bluetooth до мобилно приложение в смарфона или компютъра, където информацията се анализира от неврологичен алгоритъм.

Higia Technologies
Снимка: Higia Technologies

Над 50 000 жени биват диагностицирани във Великобритания всяка година с рак на гърдата, като всяка 1 от 8 жени развива заболяването в някакъв етап от живота си, а ранното диагностициране е от ключово решение за благоприятен изход.

Компанията на младежа "Higia Technologies" спечели голямата награда на "Global Student Entrepreneur Awards" от 20 000 щатски долара, които ще бъдат инвестирани в развитие на качеството на живот на жените, чрез ефективна и свевременна диагностика на туморни образувания на гърдата.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?