Едва ли се съмнявате в ползата от танците на Новогодишния празник. След вкусните гозби от богата вечеря естествено идва ред на танците. Ползите от танцуването са много.

Чрез тях човек се осдвобождава от стреса и напрежението.

Иразява емоционално вниманието си към любимия човек при танцуването по двойки.

Музиката и танците ангажират съзнанието на човека и повишават притока на кръв към мозъка.

Засилва се енергичността и се отдалечава умората по време на Новогодишния празник.

Танцът дава възможност за приятно прекарване сред хора със сходна емоционалност и интереси.

Приемът на високо калорийна храна с алкохол и подсладени газирани напитки надхвърля естествените нуждите от енерия и калории. Точно вихрените танци ще изкупят "гузната” ви съвест от прекаляването с вкусотии. Според изследване, направено в Холандия, натоварването от 1 час танцуване се равнява на интензивен тенис мач. Изразходваните калории са същите и дори повече от тези при баскетбол и волейбол. Например от 1 час суинг се изразходват 240 калории, а след танцуване на салса - над 420 калории, а при зумба много повече (550 калории).

Американският институт за сърдечни, чернодробни и кръвни изследвания публикуват факти, че танцуването регулира кръвното налягане е в дългосрочен план редовното танцуване намалява риска от сърдечно-съдови болести. Танцуващите жени имат по-здрава костна структура на бедрата и ханша, и запазена координация.

Народните хора и ръчиници не само поддържат сърцето здраво, но понижават холестерола и тонизират мускулите.

В празничната новогодишна вечер не пропускайте да танцувате. Това е възможност за себеизразяване, за нови контакти и много положителни емоции. 

"Танцът е скритият език на душата“ - Марта Греъм, американска танцьорка