Случва се и на двайсет годишна възраст да имате студени ръце или крака и причината да е лошото кръвообращение, защото не живеете енергично по младежки. Периферните кръвоносни съдове могат да реагират адекватно на резките промени на околната температура, само ако сте се закалявали с контрастни душове и чрез редовно спортуване. Няма активно спортуващ човек, който да има студени ръце и крака.

Метеоролозите ни предупредиха за рязкото спадане на температурата от преди една седмица. От нас се иска да излезем с подходящо облекло, което да ни предпази от простуда: топли шалове, затворените обувки и боти, пуловерчета и пухенки. 

Докато ходите по улицата и усетите, че бузите и върхът на носа ви премръзват, сложете длан пред носа и дишайте в шепата си. Така ще се постоплите с дъха си.

Изпийте някъде топъл чай или кафе с мед и мляко. Шоколадово десертче или бонбон ще подобрят настроението ви и ще повишат енергичността ви.

Обличайте дрехи в ярки цветове срещу мрачното по-студено време. Жълто, червено и синьо недвусмислено връщат спомените към отминалото лято.

Вечерно време поглезете сетивата си с посещение на SPA център или с топъл душ у дома. Шопинг терапията действа особено разведряващо и тонизиращо дори в студени вечери.