За повечето от нас, настъпването на пролетта може да се превърне в истински кошмар. Кихане, обриви и сърбеж са само част от "радостите", които изпитваме още с първото разцъфване на дърветата. За наша радост лек има. Ето как да преборите досадните алергии още преди да са се появили:

Мийте косата си вечер

Косата ви е страхотен капан за алергени като цветен прашец и прах, особено ако използвате фиксиращи продукти като лак или гел. Ето защо ви съветваме да се отървавате от дразнителите, които сте посъбрали през деня с бърз, но ефективен душ.

Отървете се от стреса

Не, че ви трябва извинение, за да се поглезите, но вече имате още една причина да отделите малко време за себе си. Всъщност различни изследвания са доказали, че съществува връзка между стреса и силните алергични реакции. Именно поради тази причина ви съветваме бързо да скачате във ваната и да се отървете от стреса колкото се може по-бързо. Можете да ни благодарите по-късно.

Носете шапка и очила

Ако сте податливи на пролетни алергии, избягвайте разходките по обяд. Да, понякога не можем да устоим на хубавото време, но именно тогава алергичните пристъпи са най-силни. В случай че все пак ви се наложи да излезете, носете шапка и очила, за да се предпазите максимално от полена. Хирургическата маска, макар и не особено привлекателна, също значително би ви помогнала.

Носете капки за очи

Капките за очи могат да бъдат истинско спасение. Използвайте ги в момента, в който усетите сухота или дразнене – те ще измият дразнещия цветен прашец и значително ще облекчат симптомите ви.

Почистете основно дома си

Пролетното почистване е задължително за всички, склонни към алергии. Излишно е да казваме, че колкото по-често почиствате дома си, толкова по-добре ще се чувствате – както физически, така и емоционално. Ето защо ви препоръчваме да грабвате парцала и да се погрижите за здравето си още сега!