Чудили ли сте се как поддържат форма всички онези прекрасни, направо съвършени същества, които виждаме на екрана и по списанията? Да, обикновено те не достигат до подобни резултати без помощта на личен треньор и строги, предписани специално за тях диети, но всяка от тях има предпочитания към определени видове спорт. Вижте какви:

Дженифър Анистън

Докато ставаме по-зрели и по-мъдри, задниците ни стават все по-подвластни на гравитацията, споделят и от ivillage.com. Актрисата Дженифър Анистън изпитва върху себе си натиск да изглежда перфектно, както и всяка друга жена, която е отдавна е минала 30-те. Тя е фен на йогата отдавна, но се стяга допълнително и със степ упражнения. Как се правят те? Много лесно: сложете единия си крак на стъпало или просто по-висока платформа и натиснете с пета, за да се повдигнете. За да е особено ефективно, изпълнявайте бавно и с много концентрация върху натоварения крак гореописаното движение. Оставете се да усетите паренето в мускилите, които тренирате.

Дженифър Лопес

Латината не си поплюва. Тя прави 90 минутни денс кардио упражнения, комбинирани с тренировки за мускулите. Колко често? Ами, 5 дни седмично. Танците са й любимо занимание отдавна, затова тя продължава да ги практикува, тъй като са чудесен начин да се изгорят ненужните калории и да се поизпотиш в името на същото. „Наистина трябва да поработиш здраво, но се радвам, че го правя.” Казва тя пред US Weekly Magazine.

Натали Портман

Натали също е част от „позабременелите” напоследък звезди. За да запази доброто си здравословно състояние, дори и очаквайки дете, тя обича да ходи на плуване. „Плувам всеки ден. Докато съм в етапа на ранна бременност, за мен е много важно на бебето да му е спокойно.” – споделя тя.

Мишел Уилямс

След трагичната смърт на Хийт Леджър, Мишел е изцяло отдадена на отглеждането на 5-годишната им дъщеричка Матилда.  За да намали стреса и да остане в добро психическо и физическо състояние тя също ходи на йога. „Постигнах покой, както с нищо друго, йогата ме направи по-добър човек и по-добра майка.” – споделя пред сп. „Marie Claire” актрисата. Дали ще изберете кундалини йога, която включва и медитация или виняса йога, която включва упражнения със синхронно дишане, тя е чудесен начин за намаляване нивата на стреса и едновременно с това тонизира мускулите.

Клеър Дейнс

Според русата актриса поддръжката на здраво тяло не включва екстремни диети, грандиозни пречиствания на организма или интензивни, изпотяващи сесии във фитенса. Ключът е в простота. „Притеснително очевидно е: спи, спортувай, яж истинска храна.”, казва тя по време на интервю. Според много изследвания, човек има нужда от около 8 часа сън. А яденето на необработена, питателна храна ви дава повече енергия и по-добро здраве като цяло. Клеър Дейнс  е почитател на ходенето пеш, пилатес и бойните изкуства.

Кейти Холмс

Кой да знае, че Кейти Холмс е почитател на високите скорости? Без значение в кой град се намира, актрисата не пропуска спининг тренировка. Тя се качва на колелото всеки ден за по 60 минути и 350 калории по-малко. Кейти не си дава почивка дори и по време на празниците. Понякога дори взима дъщеря си - Сури със себе си.

Чарлийз Терон

Ако си търсите нова тренировка, доверете се на звездите. След като спинингът се оказва недостатъчно ефективен според високите очакванията на Чарлийз, тя се обърна към нов вид смесена тренировка. В нея са включени нови упражнения, които работят за цялото тяло – от главата, до петите.

Очаквайте продължение.