Да, темата е деликатна. От една страна са жените, които се гримират преди тренировка, а от друга са онези, потресени от това поведение, граничещо с пълна безотговорност. 

Нека не прибързваме с упреците. Съществува достоверно обяснение за тази нарастваща тенденция, което ни бе дадено от професионален треньор в един от големите софийски фитнес центрове. 

Озадачаващо, но е факт - все повече жени по света и у нас се гримират преди да отидат да тренират в залата. Защо, може би, се питате? И ние се замислихме. 

Заслепени от всеизвестните причини, поради които не е редно да носим грим по време на тренировка, включително риск от запушване на пори, зачервявания, алергични реакции и др. не успяхме да прозрем истината за този beauty тренд. 

Отговорът е - мотивацията! Поясняваме. 

Жените се чувстват добре в кожата си, когато са гримирани - независимо от килограмите. А тренировките са свързани с усилия, който ни помагат да подобрим фигурата си, която намираме за несъвършена. Следователно тренираме, за да сме по-красиви. Гримът играе ролята на енергийна напитка, която ни изпълва със сила и желание да надминем себе си. Виждайки се красива, жената е склонна да даде всичко от себе си във фитнес залата. Защото се чувства цяла - привлекателна. 

Причината не са мъжете. Ние сме тези, които искаме да се виждаме в най-добрата си светлина. 

Затова да не съдим тези от нас, които носят грим по време на тренировка. Този маниер би могъл да се оприличи с един вид себеизразяване, както с татуировките или друг(и) стил(ови) решения. 

Държим да подчертаем, че днес съществуват медицински козметични продукти, чиито формули са така разработени, че не вредят на кожата - дори при потене. BB кремовете са един от тях. Като например VICHY IDEALIA, който е така направен, че подхранва кожата, хидратира я и допринася за изглаждането на бръчките.