Чудите се къде ще ходите в неделя? Искате да ви е забавно, да се чувствате здрави и едновременно да си починете? Защо не прекарате тази неделна сутрин в парка, унесени в китайска релаксираща гимнастика. Тай чи ни прави здрави и носи само положителни емоции.

Желаещите да тренират на открито - начинаещи и напреднали, са поканени край езерото с лилиите в Борисовата градина в 10.30 ч. По време на тренировката се практикуват и упражнения от цигун.

Всеки е добре дошъл! Инструктор е сифу Силви Велев, ученик на прочутия Майстор Ян Джун, шесто поколение потомък на създателите на Ян стил на тайдзицюан.

Тайдзи (тайчи, тайдзицюан, тайчичуан) е древно бойно изкуство, което идва от Китай. Много хора го познават като поредица от плавни и равномерни движения, изпълнявани в парковете. Учените доказват, че тайчи не е обикновена гимнастика за здраве, а невероятно средство за лекуване на различни видове заболявания. Като използва вътрешната жизнена енергия Ци, човек преодолява стреса, подобрява кръвообращението, сърдечно-съдовата система, опорно – двигателния апарат, балансира обмяната на веществата, нормализира телесното тегло, подобрява сексуалността, кръвното налягане. 30 минути тайчи изгаря два пъти повече калории от 30 мин. бавно бягане.