Всяка една от нас се старае да поддържа добра форма. Стараем се да се движим редовно и да спортуваме, така че тялото ни да бъде тонизирано. Да, но ежедневните упражнения са безрезултатни ако ги извършваме по неправилен начин. 

За тези от нас, които правят коремни преси всеки ден и въпреки всичко не отбелязват видимо развитие на коремната мускулатура, изброяваме причините, които са в основата на всичко. 

Един от основните фактори за липсата на развитие на коремната мускулатура е #неправилното дишане. Основната ни грешка е да задържаме дишането си. Най-добре е да издишване при повдигане и да вдишваме при сваляне на тялото. 

Успоредно с това позицията, която заемаме играе главна роля в правилното осъществяване на коремни преси. След като се настаните удобно по гръб, #затиснете краката, така че да имате по-добра упора. 

От друга страна е важно движенията да бъдат плавни. #Резките повдигания са не само неефективни, но могат и да навредят гръбначния стълб. Истината е, че при бързото повдигане не упражняваме коремните мускули. Затова ако това упражнение е трудно за нас, по-добре да залагаме да друг вид тренировка. 

#Напрежението в тила също оказва влияние. Да, стягайки врата се повдигаме по-лесно и бързо, но както става ясно нито резките движения, нито натискът върху тила ще допринесат до стягането на коремната стена. 

#Дисбълансът в лумбалния дял на гръбначния стълб също е фактор. Неправилното разпределение на телесната маса и на усилието може да доведе до сериозни физически увреждания, включително дискова херния и др.