В очакване сте на лятото и искате тялото ви да е стегнато, оформено и във форма за предстоящия сезон, в който всички ще заголим някое и друго бедро. Преди работа обаче нямате време за упражнения, а след напускане на офиса не ви се мисли какви и колко домакински задължения ви очакват вкъщи. Единственият процеп от време е обедната почивка. И вместо да ходите на обяд с колегите, за да изядете някоя мазна пържола, просто отделяйте 10 минутки всеки ден. Те ще ви гарантират стягането на основни мускулни групи.

Останалото време от обедната почивка можете да използвате, за да хапнете една салатка и дори ще ви остане време за разходка.

Упражненията, които сме подготвили за вас са любими на Ивон Кастанеда, която е мениджър и инструктор на фитнес център в Маями. Пред ivillige.com тя споделя, че обича да ги прави, когато е в офиса, за да поддържа тялото си във форма във всеки един момент. Преди да ги предложим на вас, решихме да ги изпробваме. Вижте сами.

упражнение

  • Седнете на стола, на който обикновено стоите в офиса. Краката ви са леко разкрачени, така че да можете да пазите равновесие, когато се изправите. Сега се изправете леко, така че дупето ви да отстои на около 20 сантиметра от стола (така както е показано на снимката горе). Краката са свити в коляното. Движението имитира ставане от стол. Ръцете трябва да са в хоризонтално положение на нивото на гръдния кош. След като сте се изправили на височина до 20 сантиметра, задръжте така за няколко секунди, след което седнете. Повторете 20 пъти. Упражнението заздравява мускулите на краката, за да изглеждат те стегнати и във форма за лятото.

 

    упражнение

    • Изправете се пред бюрото, след което приведете тялото напред. Опрете ръцете си на бюрото – лактите и дланите трябва да лежат плътно на него. Сега с помощта на дланите оттласкайте тялото нагоре без да се отлепяте от повърхността. В случая цялата тежест се поема от ръцете. Повторете 20 пъти. Упражнението е предназначено за трицепсите, за тяхното стягане и оформяне.

     

      упражнение

      • Седнете на вашия офис стол, така че дупето да е близо до ръба му. Ръцете са опрени на стола. Облегнете гърба назад, но без да се опирате на облегалката. Краката са плътно един до друг, а ъгъла, който образуват спрямо горната част на тялото трябва да е 120 градуса. Упражнението започва, когато си вдигнете краката, така че спрямо горната част на тялото да образуват ъгъл от 90 градуса. Сега бавно върнете в изходно положението. Повторете 20 пъти. Важно е да знаете, че при приземяването на краката не трябва да стъпвате на цялата повърхност на стъпалата, а само на петите. Упражнението е предназначено за стягане на корема. Резултатите очаквайте след няколко седмици постоянство.

       

        упражнение

        • Изходното положение на тялото ви: изправено, краката са прибрани един до друг, а ръцете са поставени на кръста. С десния крак направете рязък замах встрани, след което приберете обратно. Направете леко приклякване. Притиснете двата крака един към друг. Повторете процедурата и с левия крак. 10 упражнения от този вид са достатъчни за оформяне и стягане на бедрата.

         

          упражнение

          • За следващото упражнение ще трябва да съберете няколко папки с документи, които сме сигурни, имате в изобилие в офиса. Изправете се, държейки с двете ръце бумагите. Ръцете са на нивото на гръдния кош. Започнете да изписвате обърната цифрата 8 във въздуха – опишете с папките кръг вляво, след което опишете още един вдясно. По време на упражнението ръцете и краката трябва да са плътно прибрани едни към други. Повторенията са 20 на брой. Упражнението ще подготви раменете и ръцете като цяло за предстоящите топло дни, когато идва време за роклички и потничета.