“Нямам време от грижи за децата”, „Mалките постоянно са около мен – кога да спортувам” – майките често използват тези изрази като оправдание за това, че не се занимават със спорт. Всъщност, най-важното е желанието. А децата, които обикновено са оправданието за липса на време, могат лесно да се превърнат в най-добрия спортен уред.

Лаура Кора се занимава с йога от дълги години. След като ражда дъщеричката си, я включва по всякакъв начин в своите занимания.  

Дженифър Гелман намира начин да включва упражнения във всяка домакинска дейност, с която се занимава жената - готвене, пране, къпане на децата, приготвянето им за училище, игри, чистене и т.н.

Упражнения, докато пускате пералня

Упражнения, докато чистите пода, заедно с децата

 

Упражнения, докато децата играят и карат колело

С бебетата също е лесно, защото може да ги използвате вместо гирички. така заздравявате мускулите на ръцете, краката и корема. А и самите те се забавляват.

Silver_cloudss e псевдонимът на още една майка, която се занимава с йога и често използва своята дъщеричка в своите аеро упражнения. Повдигането на 6-7-килограмовите деца е идеален начин да се поддържат мускулите на ръцете и краката.