Раменете са една от най-женствените части на женското тяло. Затова е важно да ги тонизираме, така че когато облечем любимата си рокля тип бюстие да сме уверени във външния си вид. 

#С гири 

За начинаещи: Настанете се по гръб на фитнес пейката, като краката са удобно позиционирани на земята. Хванете една гира с двете ръце и ги вдигнете, изпънати нагоре. От тази начална позиция свалете ръцете назад, изравнявайки ги с тялото. След това ви вдигнете отново. Повторете 12 пъти. 

За напреднали: Вземете по една гира в ръка. Изправени, краката леко свити в коленете, торсът наведен напред (успоредно със земята). Изпънете едната ръка напред, държейки гирата, другата назад. Започнете да ги редувате, все едно плувате. Повторете 12 пъти. 

Тези от нас, които са в свръх форма могат да заменят пейката с фитнес топка. Упражнението се състои в това да хванете по една гира в ръка, да ги вдигнете изправени нагоре и да започнете да ги редувате, сваляйки ги назад. Повторете 12 пъти. 

Снимка: Franzi Mueller

#В ежедневието. Дали в офиса, вкъщи или в парка, всяка една от нас може да осъществи следното упражнение. Изправена, гърбът изправен, а ръцете пуснати по тялото. Регулирайте дишането и осъществете 11 кръгови движение с раменете, придържайки ръцете близо до тялото. Направете същото, но в обратната посока.