Не са малко дамите, които недоволстват от своята фигура поради наднормено тегло, но се срещат и слаби жени, които пък не харесват отпуснатия си корем. Няма съмнение в това, че който играе упражнения няма проблем с формата на корема. На първо място стои решението за промяна на досегашния стил на живот и мотивация за правене на физически упражнения. Психолозите ни убеждават в необходимостта от солиден и ясен план, търпение и усилия.

Стартирайте с въртене на обрач.

Коремните преси и лицевите опори също са подходящи упражнения за плосък корем и тънка талия.

Сутрин в леглото "карайте” колело във въздуха. Стегнатите крака означават стегнат корем. Започнете да карате колело или ходете пеш всеки ден.

Допълнително може да разтривате корема си с двете длани, опрени една до друга чрез кръгови движения.

Нетренираните гръбни мускули и навикът да ходите с приведен гръб оформят отпуснат корем, дори да не сте с наднормено тегло. Проверете и ще се убедите, че когато изправите гърба, коремът се намалява. За да утвърдите този свой навик, ходете в стаята с книга на главата или си представяйте, че носите корона на главата си.
Когато стоите изправени, тежестта на тялото пренасочвайте върху петите.

Ежедневното физическо усилие помага да се изгорят излишните подкожни мазнини и да се стегне кожата. Но, само това няма да помогне, ако не промените досегашното си хранене.

Няма да имате увиснал корем, ако се храните с растителна храна. Тя съдържа фибри, които стимулират моториката на червата. Ястията с месо няма да попречат, дори ще помагат за поддържане на добра мускулна форма. Забранете си бялата захар и бялото брашно и изделията от тях, газираните подсладени напитки, бирата и концентрирания алкохол.

За да се намали обемът на корема, трябва да се намали обемът на порциите и заедно с редовните упражнения ще се засили тонусът на коремните мускули.