Коремът е една от най-склонните към напълняване части от човешкото тяло. Мускулатурата му е ленива и се натоварва най-малко. Освен това е защитен с дебел слой кожа и позволява да се трупат мазнини на воля.

Ето няколко важни неща, които трябва да знаете, за да ви е по-лесно в борбата с коремчето.

Много от така наречените здравословни храни, всъщност представляват съвкупност от вредни съставки и химии, които стимулират производството на мазнини в областта на корема.

Упражненията за стегнат корем като коремните преси, които натоварват главно тези зони, са най-ефективният метод за правене на плочки. Просто трябва постоянство.

Кардио- упражненията, които натоварват сърцето не са най-добрият начин да стопите излишните килограми и да оформите стегнати коремни мускули. Има натоварвания, които са много по-ефективни от тях, които са главно силови. Освен коремни преси, те понякога включват и тежести.

Всички уреди, които служат за стягане на коремните мускули и хапчетата, които се продават биха били загуба на време без правилното хранене. Ако само с един скъп уред можеше да се получи плосък корем, всички щяхме да сме като модели на фитнес.