Освен, че фитнесът е полезен за тонуса, фигурата и здравето, той допринася и за...

...личното равновесие. Когато тренираме, изглежда, че не мислим за нищо друго освен за постигането на идеалната фигура или свалянето на последните излишни килограми. Грешка. Един ден, във фитнес залата, се заговорихме с един господин, който в продължение на час и половина тича на лентата без да спира и без да отмести поглед от огледалната стена пред него. Заинтригувани как успява да постига подобни постижения, го попитахме, на което той отговори:
- “Кой е казал, че докато тичам съм тук?”
Няма какво да добавим. С тези думи става ясно, че тренировката може да бъде идеален момент за медитация и освобождаване на съзнанието. 

...елиминирането на негативните емоции. След дълъг и изтощителен ден се чувстваме демотивирани за каквото и да било. Подтиснати от осъзнатата умора и яд, че нещата, понякога, не протичат по план, намираме сили да признаем, пред себе си, нуждата да се разтоварим. Какво по-хубаво от това да изкарате своята мъка, ярост или напрежение във фитнес залата. След това със сигурност ще се чувствате по-лека.

...личната мотивация. Чрез спорта надграждаме себе си, научаваме се на дисциплина и не на последно място се амбицираме за постигането на по-добри резултати.

...щастието ни. Като за финал изтъкваме магическата сила на спорта, който с времето ни прави по-щастливи. Особено когато събираме плодовете на своите усилия и постоянство.