Според личният треньор Дан Робъртс, когато започнете да спортувате, най-важно е да планирате дните, когато ще тренирате. Ето и 5-те причини защо да си направите (фитнес) график:

Изграждане на навик за цял живот

Планирането на фитнес тренировките или на друг тип тренировки показва нивото ви на ангажираност. По този начин се фокусирате по-лесно към целите си и следите напредъка си. Включвайте по нещо ново всяка седмица или го правите поне веднъж в месеца като ходене на театър или обикаляне по магазините.

Релаксиране

Чрез изграждане на тренировъчни навици вашият ум става по-бистър и свеж. Планирането на фитнес режима ви позволява максимално разнообразие и удобство - например намерете фитнес, който е до работното ви място, или си намерете ново хоби като каране на ролери, скално катерене или просто разходка в парка. Колкото е по-вълнуващо ежедневието ви, толкова по-лесно ще е да сте във форма.

Изграждане на по-добри взаимоотношения

Ходенето на фитнес ще подобри социалния ви живот. Предварителното планиране ви дава време да излизате с приятели да играете тенис или да карате колело. Проучванията показват, че хората, които са склонни да тренират на групи по- лесно достигат своите крайни цели, защото винаги има кой да ги мотивира.

Продължава >>

Упорство

С предварителна организация на фитнес режима тренировките ще станат по-ефективни. Ако на ден отделяте по един час за упражнения, това ще подобри здравето ви, а ако имате деца или работата ви притиска - и 30 минути на ден са предостатъчни. Винаги давайте максимума от себе си и ще постигнете резултат.

Здравословен начин на живот

Да изградите своя фитнес план означава не само да практикувате стабилно и балансирано различни видове упражнения, а и да спите повече, както и да обръщате повече внимание на хранителните си навици. Спазването на тези правила ще помогне да бъдете здрави и енергични.