Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Коремни преси

Всички знаем, че коремните преси са най-ефективният и същевременно най-лесен начин да намалим обиколката на талията с няколко сантиметра и да стопим натруапните тлъстини. Легнете на земята у дома (желателно на мека постелка), ръцете са свити в лактите и поставени на врата, сгънете коленете и започнете да сгъвате горната част на тялото към тях. В началото ще ви е малко трудно и ще се изморяване между сериите, но след това ще е приятно и дори тонизиращо. Правете по 2-3 серии от по 15 коремни преси.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosСвиване на коленете

Изходната позиция отново е легнало положение на земята. Ръцете сложете на врата и започнете да сгъвате краката в коленете. С резки движения те трябва почти да докоснат гърдите ни. Упражнението е както за стягане на коремните мускули, така и за тези на краката.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЛява ръка, десен крак

Легнете на пода, присвийте коленете така че да образуват 90-градусов ъгъл спрямо горната част от тялото, ръцете са свити в лактите и обвиват врата. Повдигнете горната част на тялото като с левия лакът се опитате да докоснете десния крак, който доближавате максимално до лакътя. Повторете същото упражнение само че с дясна ръка и ляв крак.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosПовдигане на крака

Още едно упражение, което ще натовари както корема, така и мускулите на краката. Без затруднения можете да го правите вкъщи. Изходното положение е същото - легнали на земята. Направете серия от 20 повдигания на левия крак, след това повторете същото и с десния. Нека уточним, че не трябва да свивате коленете, а кракът трябва да образува 90-градусов ъгъл спрямо горната част на тялото.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЛява ръка, ляв крак

Тази активност е подобна на упражнението лява ръка, десен крак, само че в случая движите левия крак и лявата ръка, а и ръцете не са свити в лактите. Краката са изпънати, както и ръцете. От изходно положение на земята, вдигате левия крак, като същевременно изправяте и горната част на тялото. Ръката движите нагоре, стремейки се да докоснете пръстите на краката.

 

Петте семпли упражнения можете да правите в домашна обстановка, с малко музика и много настроение. Всяка от активностите правете в по 2-3 серии от по 20 повторения, а между тях почивайте и релаксирайте межди 10 и 20 секунди.