Покоят в душата ви зависи от мислите в главата. Каквито и проблеми да имате, не те са важни, а начинът, по който ги приемате. Не жизнената ситуация е проблем - проблемът е в това какво мислите за жизнената ситуация.

Когато се чувствате напрегнати, когато трудностите ви натоварват физически и емоционално, има един начин да се спасите от тях – да избягате!

Качете се на висок планински връх и погледнете надолу

Обгръщайки с поглед планинските масиви ще осъзнаете колко малки са вашите проблеми. С векове една капка пада върху варовиковите скали, за да образува сталагмит. С години една тънка вейка расте, за да се превърне във величествен бор. А вашият проблем какъв е? Излишни килограми? Отпуснат корем? Увиснал бюст? Постоянна умора и нисък тонус? Огледайте се още веднъж. Как е възможно природата да намира време да създава цялата тази красота, а вие да не разполагате с 30 минути на ден за спорт?

Купете си нещо ново

Когато нещо ново влезе в дома, то променя ежедневието ви. Жените обичат шопинга, чувството за притежание, харесват хубавите и елегантни неща. За награда, за повишаване на самочувствието, за удоволствието да похарчи малко пари, за приятното чувство да имаш нещо модерно и ново - причината няма значение. Купете си нов екип за джогинг – спортни обувки, клин, спортен калъф за телефона. Заложете на качеството. Моделът на adidas PureBOOST X дава възможност на жените да тренират с безмилостна решителност, без да правят компромис със стила си. Изберете цветни неща. Наситено червеният цвят на спортните обувки например повишава решителността и усилва волята за победа. Вържете цветните връзки и смело избягайте от проблемите.

Снимка: adidas

Тичайте! Тичайте бързо!

За да избягате от проблемите, трябва да сте бързи. Важно е да избягате от мисълта за тях. А това става като насочите мислите си в друга посока. Бягайте, защото това прочиства съзнанието и дава по-ясна и обективна представа за настоящата действителност. Няма значение къде го правите – на пътеката във фитнеса, в близкия парк или в малките улички между блоковете.

Снимка: adidas

Бягането е индивидуален спорт. Тичате и оставате сам с мислите си. А проблемите се решават най-добре, когато открито се изправите срещу тях. Ако тичането стане постоянна част от грижата за мускулния ви тонус, съвсем скоро ще видите промените в тялото си. А именно те са най-директният начин да разберете, че нещата се променят – вчерашният проблем днес вече не съществува.

Мислете за себе си в най-позитивната светлина! Не поглеждайте назад, не се сравнявайте с останалите. Това са вашите проблеми, но и вашият живот с вашите правила!