Във все по-забързания ни делник, изпъстрен с множество задължения и активности, от все по-голямо значение е вътрешният ни баланс. Ако не можем да релаксираме добре, започваме следващия ден уморени, натрупваме хронична умора и претоварваме организма си. Изчистването от старите напластявания и зареждането ни с енергия спомага за спирането на този процес и ежедневното „рестартиране“ на системата, подготвяйки я за предизвикателствата на ежедневието ни. За да постигнем енергиен баланс в нашия организъм се оказват достатъчни… само десет минути на ден. Това е възможно, благодарение на оригиналния комплекс от ненатоварващи физиката движения, наречен „КИ ЕН“.


Названието е съкращение от Кинетична Енергия, а целта на комплекса е нейното активизиране в организма. Чрез упражненията енергията достига до всяка клетка на тялото, обновява я и я зарежда с жизненост. Изчезва умората, подобрява се оросяването на мозъка, паметта се изостря. Практикуването на „КИ ЕН“ изчиства тялото от токсини и го зарежда с чиста жизнена енергия, подобрява общото състояние на организма и стимулира процеса на самолечение, упражненията подобряват зрението и усилват имунната система. Те са подходящи за всички, независимо от възрастта и здравословното състояние. На здравите хора „КИ ЕН“ действа тонизиращо, премахва натрупаната умора, болките и стреса от ежедневието и им помага за бързото преодоляване на леки заболявания и вирусни инфекции. Също така намалява многократно опасността от възникване на сериозни болестни увреждания. За болните пък комплексът е повече от препоръчителен, тъй като възстановявайки нормалната циркулация на енергията в тялото, "КИ ЕН" създава нова, здравословна среда, а това е най-важната предпоставка за изчистване на болестите от организма.


След полагането на основата „КИ ЕН“ следват няколко комплекса от упражнения в съответствие с конкретните заболявания. Първата е наречена „Ибис“ и е предназначена за подобряване на паметта, за концентрация и добра кондиция. Втората допринася за оросяването на цялата органова система, нормализира кръвообращението, кръвното налягане, регулира вътрешночерепното налягане. Следващите две са за метаболизма, подобряване на храносмилането, нормализиране на холестерола, натрупаните масти, за сърцето, щитовидната жлеза и ендокринната система като цяло. А петата и шестата са определени за хронични тежки заболявания - хронични и генетични анемии, рак и др. под. Влияние върху щитовидната жлеза, депресии, страхови неврози и всичко, свързано с нервната система, оказват седмото и ос