Липсата на време е сред основните причини много от нас да не стигат до фитнес залата, стадиона или тенис корта. Независимо от тренировката ви, предлагам няколко трика, с които няма да е нужно да правите компромис с резултатите.

1. Разделете тренировката си на две части – ако знаете, че трябва да се потите час на колелото, а имате само 30 минути, направете половината си тренировка днес и другата половина утре. Това не само ще спести време, но и ще ви позволи да работите с по-голяма интензивност и да изгорите повече калории.

2. Правете сутрешна гимнастика – вместо да ставате много рано 2 пъти седмично, структурирайте си комплекси за сутрешна гимнастика с най-много 3 движения в комплекс. Така ще можете да изпълните един или два комплекса и да отидете свежи на работа, вместо да пропускате движението, защото сте спали до късно.

3. Влезте във фитнес залата с план – лутането между тежестите и машините само губи ценното ви време. Преди да влезете във фитнеса, напишете всички планирани движения, тежестите за тях и планираните почивки. Така няма да изгубите ценни минути, опитвайки се да си спомните последната тренировка.

4. Съкратете почивките – ако сте във фитнес залата или правите интервална тренировка, лесен начин да увеличите натоварването и да спестите време е да съкратите почивките между сериите или интервалите от натоварване.

5. Намерете 30-минутна тренировка – много зали за фитнес и групови занимания разбират добре, че не всеки може да отдели час и повече за спорт. Намерете занимание, което е само 30 минути и го впишете в заетия си график още днес. Не си падате по зали? Опитайте някое от многото приложения за смартфон, като Nike Training Club - които ви позволяват да направите кратка тренировка под ‘’мобилното’’ ръководство на опитен треньор.

Със съдействието на www.artofrealfood.com