"Много съм изморена”, "Нямам време”, "Времето е лошо”... Това са най-честите оправдания, които си намираме, за да не посетим най-близкия фитнес център или да потичаме в парка. Може би, защото ни домързява само при мисълта, че трябва да излизаме от вкъщи. Имаме разрешение на този проблем: направете си домашен фитнес кът. Не, не се притеснявайте, помислили сме и за вашия бюджет, за да не се налага да давате луди пари за кардиоуреди, пътеки, колела и т.н. Сметнали сме, че като дръпнем чертата, всичко ще излезе между 95 и 195 лева, в зависимост от това, дали ще изберете по-скъпите модели.

Купете си въже за скачане, което в най-лошия случай ще ви излезе около 15 лева. С него ще изгаряте над 110 калории за 10 минути на ден.

Вземете си топка за упражнения, или т. нар. фитнес топка. Тя ще позволи да се упражнявате повече време без да натоварвате прекомерно тялото си. Цените варират в зависимост от модела и материала, от който е изработена топката, както и нейният диаметър. Можете да закупите на цена от 30 до 60 лева.

Следва нещо за по-висока интензивност: гирички, дъмбели или тежести за ръце и крака. Тук разнообразието е голямо. Към полезните съвети ще включим и този, да не използвате уредите без да сте си купили някое и друго DVD с уроци. Неправилните упражнения вместо да ви помогнат, могат да навредят. Тук сме отделили бюджет между 40 и 100 лева.

Накрая добавяме и една универсална постелка за фитнес, йога, аеробика и къмпинг. За нея ще трябва да приготвите между 10 и 30 лева.

Вече сме сигурни, че изреченията от сорта, че ви мързи да отидете до фитнеса или че уредите са скъпи и непосилни, няма да намерят място във вашия речник.