Жените обикновено се тревожат основно за две зони на тялото си – корема и дупето. Никога коремът не е достатъчно стегнат и никога дупето не е достатъчно малко.

Тревогите се усилват неимоверно около важни дати като рождени дни и началото на отпуската – изобщо всеки повод, при който жената трябва да се чувства най-най-прекрасна на света.

За да ви спестим притесненията през лятната почивка, ви предлагаме комплекс от две упражнения, които няма да ви отнемат повече от 15 минути на ден.

Упражнение за корема

Трябва ви стабилен стол. Лягате на земята пред него и слагате краката си на седалката така, че ръбът й да опре в сгъвката на коленете ви.

Сключвате ръце зад тила си и започвате да правите коремни преси, напрягайки не врата, а корема. Започнете с по 8 повторения, поне 3 серии. Всеки следващ път повишавайте броя на повторенията и сериите.

Упражнение за дупето

Лягате на земята и сгъвате краката в коленете. Ръцете са отстрани на тялото. Подпирайки се на ръце и стягайки дупето, повдигате таза на горе така, че да застане в права линия с коленете. Оставете така няколко вдишвания.

Спускате бавно надолу. Спускате, а не се тръшкате обратно. Повтаряте поне 5 пъти първи път и всеки следващ увеличавате натоварването. Тези упражнения ще имат още по-голям ефект, ако ги съчетаете с правилно хранене и ограничите сладкото поне до началото на отпуската.