Нямате време за фитнес, а лятото е на прага ви. Упражненията с ластици са бърз начин да оформите гърба, раменете и ръцете. Предлагам ви комбинация от 3 движения, които може да изпълните последователно, без почивка. Това съкращава времето за упражнения и ви позволява да правите тренировката си по-често.

Хоризонтално разтваряне

Седнете на стол или швейцарска топка и хванете ластика малко по-широко от раменете. Издишайте и разтворете ръце встрани, като напрегнете мускулите между плешките. Дръжте раменете ниско и лактите прави. Задръжте за секунда, вдишайте и се върнете в изходна позиция. Повторете 12-15 пъти.

Трицепсово разгъване над глава

Седнете на стол или швейцарска топка и хванете ластик успоредно в двете ръце, като сгънете лакти и спуснете длани зад глава. Стегнете трицепсите и без да променяте позицията на лактите изпънете ръце нагоре. Задръжте за секунда и повторете движението. Повторете 12-15 пъти.

Придърпване W

Седнете на стол или швейцарска топка и изпънете ръце над глава, като хванете ластика широко. Едновременно го дръпнете леко настрани и надолу, като използвате мускулите около плешките за да извършите движението , докато ръцете и тялото ви заприличат на буквата W. Задръжте в долна позиция, върнете и повторете. Изпълнете 12-15 пъти.

В зависимост от умората си, може да направите 3 или 4 последователни серии от тези упражнения. Не забравяйте и разумното хранене, за да сте в перфектна форма за плажа!