Наред с това обаче интимните ласки ни правят по-красиви, по-здрави и, не на последно място, по-слаби и стройни. Изваяният силует се обуславя от редица фактори, но в случая – и от загубата на калории, която дължим на редица специални дейности, които правим в името и заради секса.

#Целувка: 68 калории за час
Спомняте ли си продължителността на целувките в началото на връзката ви? Няма да сгрешите, ако опитате и сега. Целуването е не само чудесен начин да изразите любовта си към човека до себе си, но и ефектен метод да намалите калориите. Експерти уверяват, че ако се целувате енергично, с повече страст и промени на позата, изгорените калории могат да достигнат дори до 90. Така че, спокойно можем да наречем това сладко занимание тренировка.

#Стриптийз: 8+ калории
Може би не влагате особено дълбок и сексуален смисъл в разсъбличането на партньора си, но италиански учени уверяват, че това действие ни помага да изгорим около 8 калории. По-любопитното е, че мъж, който се опитва да свали сутиена на партньорката си с уста, изгаря около 80 калории. И най-интересното е, че най-много калории изгаряме, когато го правим бавно и със страст, превръщайки събличането в сладострастна част от интимната игра.

#Масаж: 80+ калории
Кой не обича нежните и отпускащи масажни фрикции по тялото си от ръцете на любимия си? Може би е добре да знаете обаче, че ако вие сте човека, който прави масаж на партньора си, ще, освен че ще възбудите любимия, можете да изгорите и доста повече калории от него. За да има изгарянето на калории по-добър ефект върху вас обаче, правете масажа колкото се може по-бавно.

#Секс: 144+ калории за половин час
Със сигурност сте наясно, че сексът си е чист спорт, но подозирали ли сте, че само за половин час можете да изгорите повече от 140 калории? Колкото по-бавно, горещо и продължително го правите, толкова повече калории ще изгорите, уверяват експертите. Една от най-благотворните за изгаряне на калории пози за жената е тя да бъде отгоре в клекнала позиция. С нея се изгарят до 207 калории за 30 минути. Експертите смятат още, че жените, които изпитват оргазъм по време на секс, изгарят повече калории по време на секса, отколкото тези, които не го изпитват.

#Орална любов: 100 калории за половин час
Ето нещо, което не чуваме всеки ден. Опитайте да правите орален секс на партньора си, като легнете по корем с подпрени лакти – това си е чиста проба лицеви опори, уверяват специалистите. Също така може да опитате и с различни йога пози – колкото повече движение има, толкова повече калории ще изразходвате.

# Романтичен танц: 103 калории за половин час
Кратък романтичен, секси танц, дори и с дрехите, може да се превърне в чудесна тренировка за вас и вашия любим. Двойките, които взимат уроци по танци заедно могат да се похвалят и с още един бонус – доказано е, че след танци, жените се възбуждат много по-лесно. Ако добавите и малко повече целувки, нежни захапвания по шията и докосвания по интимните части по време на танц, може дори да надхвърлите 100 калории.