#Кетълбел суинг
Заемете изправена позиция с крака, разположени на широчината на раменете. Свийте коленете и с двете си ръце хванете тежест. Залюлейте тежестта назад, като приведете ханша си напред, след това вдигнете тежестта напред и нагоре в посока към и пред гърдите си. Повторете упражнението около 10-12 пъти.

#Преодоляване на инертна маса
Вземете чифт гири в двете си ръце и ги дръжте на една ръка разстояние в предната част на бедрата с изправени ръце. Разположете краката си на ширината на раменете с леко свити колене. В тази позиция наведете торса напред, стремейки се да го задържите за няколко секунди в успоредна позиция спрямо пода. След това се върнете в изходна позиция. Повторете 10-12 пъти.

#Съпротивителни (разтегателни) ленти за бицепси
Застанете в изправен стоеж с крака, стъпили върху съпротивителното въже, и разположени на широчината на раменете. Хванете въжето (лентата) за двете дръжки, като свиете ръцете и допрете лактите си от двете страни на талията си. Без да движите лактите, повдигнете ръцете към раменете, след това върнете в изходна позиция. Повторете 10-12 пъти.

#Набиране върху греда

Застанете в изправена позиция и повдигнете брадичката нагоре. Поставете ръцете си върху гредата с длани от външната страна и се повдигнете нагоре, стараейки се да опрете брадичката си над гредата. Краката са свити назад. После се върнете в изходна позиция. Повторете няколко пъти.

#Упражнение "Птица-куче"

Застанете на четири крака и поставете едната дръжка на съпротивителната лента около едното си ходило. Другият край хванете с противоположната на крака ръка и започнете да опъвате ръката и крака едновременно, така че да почувствате съпротивлението на лентата (въжето). Повторете няколко пъти, след което сменете крака и ръката.

#Сумо клек с дъмбел

Заемете изправена позиция с крака, разположени на широчината на раменете. Пръстите са обърнати навън на 45 градуса от тялото. Поставете тежест (дамбел) пред тялото си малко пред краката, свийте краката в колената и хванете дъмбела. Изправете тялото, като опънете коленете си и започнете да прикляквате последователно, като държите дъмбела с ръце, опънати надолу пред тялото. За оптимален ефект повтаряйте клековете в продължение на 30 секунди.