Продължителността на тренировката , натоварването, храната и разнообразието в упражненията са важни, ако искаме да постигнем резултати, да стегнем мускулите и да загубим малко от телесното си тегло.

Ефективната тренировка продължава не повече от 30-40 минути

Дългите продължителнитренировки независимо какъв спорт практикувате, не са толкова ефективни колкото 30-40 минутните кардио упражнения и такива за изгаряне на калории. Тренировка с по-високо натоварване, но по-кратка като продължителност е по-ползотворна за мускулите и тялото, от тази, която продължава по-дълго, но е с по-ниско натоварване и интензивност.

Протеините помагат на мускулите да се изграждат

и възстановяват след тренировка. Въглехидратите пък ни зареждат с енергия, за да издържим на интензивните натоварвания. Най-здравословните източници на протеини и въглехидрати за пресните плодове и зеленчуци, и месото. Затова не забравяйте да набавяте на тялото нужните вещества, за да бъдат тренировките успешни, и за да има видими резултати.

Упражнения на дози

Не само протеините и въглехидратите са важни за нашите мускули, но и почивката между упражненията. Тя им помага да се възстановят. Тренирайки е добре да разделите упражненията на серии, и да си почивате между тях. Това ще зареди мускулите с нова енергия за следващата серия.

Променяйте упражненията регулярно

на всеки две седмици. Това ще позволи на всички мускули в тялото да се включат в процеса. Също, докато тренирате смесвайте различните упражнения. Третирайте всички зони от тялото, а не само тези, които смятате, че са проблемни. Така тонусът на тялото като цяло ще е по-добър, а отслабването и свалянето на килограми по-ползотворно.

Започнете тренировката със загрявка

и вдигане на леки тежести. Това ще подготви мускулите и крайниците за по-интензивни натоварвания. Ако тренировката ви включва вдигане на тежести, то започнете с най-леките. Не опитвайте да вдигате по-тежките без загрявка и без да сте минали през по-леките, тъй като рискувате да нараните мускулите на ръцете си.