Жените трябва да вдигат по-леки тежести и да повтарят по-често упражненията, вместо обратното.
Дали тежестта да е тежка или лека е въпрос на разбиране. Въпросът тук е да прецените с каква тежест можете да натоварите тялото си. Ако тренирате и правите по 20 повторения, но тялото ви може да издържи 50, то тогава тренировката няма да бъде ефективна.


Жените трябва да правят упражненията, които се поместват в женските списания, а не такива, които са изцяло мъжки
Упражненията, които наведнъж натоварват повече мускулни групи, като например лежанката, е необходимо да присъстват и във фитнес програмите на всяка жена. Разбира се, натоварването трябва да е съобразено с пола на този, който го прави. Най-добрите упражнения за жените могат да бъдат всички, стига да са добре преценени от инструктора, независимо дали са мъжки или женски.

Жени, които искат да отслабнат не трябва да правят упражнения за мускули или силно натоварващи упражнения
Когато отслабваме е важно да бъде засилен метаболизма на организма. Да изгориш калории по време на кардио упражнения, не е толкова важно, колкото да постигнеш оптимално разграждане на веществата. Упражненията, които спомагат за това са силно натоварващите, кардиото , бягането и вдигането на тежести.

Жените трябва задължително да правят кардио упражнения преди вдигането на тежести
Това наистина няма значение. Правете първо това, което ви харесва и ви е по-приятно. Ако имате специфичен начин за загрявка, акто например бягане, значи трябва да направите първо това.

Бременните жени не трябва да вдигат тежко
Вдигането на тежести е всъщност много полезно за бременните. Има някои упражнения, които са категорично забранени за жени, които очакват дете, но това не е сред тях. Сред тях са тези, които задължително се правят в легнало положение (забраняват се след 3-ия месец от бременността). Преди всичко, ако сте бременна трябва да се консултирате с вашия лекар преди да правите някакви упражнения.