Имате целулит или се притеснявате, че сте достигнали възраст, в която е нормално да се появят първите признаци на „портокалова кожа”. Може би следващите факти ще ви помогнат да предотвратите появата й или да минимизирате първите тревожни знаци, че кожата ви се променя.

Как се отразява носенето на тесни дрехи на кожата ми?
Може би си мислите, че тесните дрехи стягат фигурата ви и не й позволяват да изглежда отпусната, но истината е, че носенето на тесни и прилепнали дрехи смущава кръвообращението и проблемите с целулита (ако имате такъв) се задълбочават.

Ако спортувам, това ще ми помогне ли да нямам целулит?
Противно на всеобщите схващания, спортът не помага за премахването на портокаловата кожа. Тя първо трябва да бъде отстранена чрез медицински процедури, а едва след това, за да се поддържа ефектът от тях, е хубаво да се отдадете на активен спорт, здравословно хранене и поемане на повече течности. В противен случай целулитът отново ще се появи. Какво да правиш – природа!

Използвам кремове против целулит, но те не помагат! Защо?
Ако смятате, че кремовете против целулит не помагат, то това най-вероятно се дължи на факта, че премахването на целулита е комплексен процес, който трябва да включва не само мазила, но и сериозни медицински методи и добър хранителен режим. Обикновено кремовете играят поддържаща роля към всичко това.

Материалът е подготвен от д-р Ана Пейкова, дерматолог от Клиника „Дерма ЕЛИТ”. Всички въпроси, свързани с антицелулитните процедури може да задавате към нея и да спечелите -50% от разкрасителни процедури в елитни центрове за естетична медицина.