Точно 15 000 стъпки на ден са ви нужни, в рамките на 7 дни, за да отслабнете. Дори да си мислите, че ходите много, винаги може да увеличите движението. Нека броят на крачките расте постепенно. Така организмът ви бавно ще свиква с натоварването и ще го приеме по-добре и балансирано. 

Направете най-малко 3 разходки на ден с продължителност 20 минути. Проучване на университета във Вашингтон установило, че хората, които ходят в продължение на 15 минути след всяко хранене, имат по-добър контрол върху кръвната захар. Това означава, че движението след един обилен обяд или вечеря не само ще ви помогне против тежестта в стомаха, но и ще усвоите храната по-добре, без в организма ви да се трупат вредни захари. 

Ако искате да натрупате мускули, изберете си маршрут за ходене с повишен наклон. Изкачването на стълби е много добър вариант, защото повишава работата на метаболизма.

Ако искате максимален ефект, когато стигнете определена точка от маршрута си спрете и направете няколко клякания. 15 или 20 клякания до блока преди да се приберете вкъщи ще ви се отразят добре. Тези упражнения увеличават сърдечната честота. 

Паркирайте колата си по-далеч от дома или от работата, за да можете да ходите малко повече. 

Нека диетата ви включва не повече от 1600 калории на ден. Важно е обаче да е богата на протеини. 

С течение на времето, малкото уж увеличение на движението, ще даде видим резултат.