Ако търсите начин да изваете корема и да разкриете плочки, време е да погледнете към ежедневието на хората, които са в прекрасна спортна форма.

Снимка: iStock

Предлагаме ви 10 съвета, с които ще стегнете корема си, защото това наистина действа.

#1 Правят не просто коремни преси, а такива с тежести и топка

Нашите тела се адаптират супер бързо. Затова често трябва да променяме рутината. 

#2 Концентрират се върху начина, а не върху бройката 

Няма значение дали ще направите 100 лицеви опори, ако не ги изпълнявате правилно. Не преуморявайте себе си с множество бройки от дадено упражнение. Фокусирайте се върху това всяко движение да е правилно и безопасно.

#3 Ядат

Коремните мускули имат нужда от храна, за да растат и да останат здрави. Хранете се, когато сте гладни. Стига храната ви да е здравословна, няма да имате проблеми с боря хранения. 

#4 Позволяват си по нещо в нездравословно понякога

Тайната не е в това да се тревожете и да изпитвате вина, а а се насладите на храната.

#5 Придържат се към чистото месо и умните въглехидрати

Сладки картофи, ориз, хляб, но пълнозърнест. Други източници на протеини са пилешкото и рибата.

#6 Пият много вода

Добрата хидратация е от съществено значение за вида на корема. 3 до 4 литра вода на ден са добър вариант за спортуващите. освен да пиете, може да "изяждате водата си", като включите зеленчуци и плодове в диетата си, с високо съдържание на H2O (например краставици и дини).

#7 Редуват коремни преси с планкове

Планковете са от любимите упражнения на спортуващите, защото са много по-ефективни и ангажират сериозно коремните  мускули. 

#8 Планират и включват в ежедневието си малки тренировки навсякъде

Преди да започнете поредния натоварен ден, помислете къде бихте могли да направите кратки раздвижвания - клекове, качване по стълби и др. 

#9 Използват времето си в спортния салон разумно

Вашата цел в салона е да изгорите калории. В противен случай плочките на корема никога няма да изпъкнат. Използвайте времето си там разумно, независимо дали имате много свободно такова, или се измъквате едва за час. 

#10 Поставят си цели, които могат да сбъднат

Правете нещо приятно за себе си всеки път, когато увеличите тренировката си с няколко минути, вдигнете още повече тежести или подобрите друго във физическата си форма. награждавайте прогреса си.