31-ви декември чука на вратата ни и е възможно покрай работа, семейство или други ангажименти, да не сме успели да си резервираме място в заведение или да сме се оставили без какъвто и да било друг план за голямата вечер.

В този случай домашното парти винаги е лесен и удачен вариант. Ето как да го направите бързо и безболезнено:

Първо: помислете – какво наистина ви е нужно за наистина весела вечер? Близки приятели, добро настроение, пиене, храна и място.

Кажете на приятелите си

Обикновено първото, което трябва да направите, когато решите да поканите гости е да изберете дата, но в този случай тя е повече от ясна. Затова просто проверете кои от приятелите ви са останали без организация за новогодишната вечер.

Най-добрият вариант за покана е да им се обадите, а не да разчитате на смс-и или социални мрежи. Добре е да не забравяте да им споменете дали купонът у вас ще е на принципа „колкото повече, толкова по-весело” или ще е малка сбирка между най-близките ви хора и вас самите.


Храната

Снаксове, чипсове, коктейли – те са чудесен избор, ако не искате да правите тежки вечери и да прекарате Нова година, седнали около масата и тъпчейки се. Освен това ако гостите ви не са ангажирани с място, ще общуват повече, ще се разхождат и ще танцуват. Ето още няколко „храни”, които ще ви свършат работа:

- Начос и салса

- Чипсове

- Пилешки крилца

- Салати

- Солети

- Малки пици/ сладки

- Плата сирена

- Всичко, което обичате

Не се тревожете, че трябва да готвите. Повечето от гореизброените могат да се купят от магазините.

За да избегнете всякакви грижи около приготвянето на храната, добра идея е да кажете на всеки да носи нещо за хапване.

Направете шведска маса и подредете всичко на нея.

Съвет: Използвайте пластмасови (картонени) чашки, чинийки и прочее, за да не счупят поразвеселените ви приятели скъпите ви сервизи, а и за да си спестите миенето на следващия ден.


Алкохолът

Той е много важен, особено за новогодишната нощ. Ако имате време, по-добре идете до магазина днес (30-ти декември), за да избегнете тълпите в големия ден.

Ако се чудите дали ще успеете да набавите всичко, което може да се прииска на приятелите ви, кажете им какво смятате да купите и ако искат нещо по-специално – да си донесат.

Имате ли възможност – по-добре вземете повече, отколкото по-малко. Дори и да остане, следващия празник няма да го пожали.

Не забравяйте шампанското!

Важно е да следите дали някой не е прекалил с алкохола и след това не реши да шофира. По-добре да си отспи или да бъде прибран от друг приятел.


Декорацията

Хубавите жени не са достатъчна украса, сложете балони (например в черно, бяло и сребърно), лентички и всичко, което можете да измислите, за да добие домът ви по-празничен вид.

Ако сте в настроение, купете парти шапки, конфети, свирки, корони… Продават се във всички големи вериги магазини и не са никак скъпи.


Чистенето

Не се престаравайте. Вярно е, че не можете да посрещнете гости в мръсен или разхвърлян дом, но пък и не е необходимо да излъскате всичко до блясък, за да се наложи на следващия ден да повторите процедурата. Обърнете по-специално внимание на хола (дневната) или стаята, в която ще се състои купонът и на банята. Затворете вратите на стаите, които няма да ви трябват.


Музиката

Добре е да имате разнообразна музика. Включете по-танцувални парчета, както и някои балади за романтичните моменти. Ако искате поровете за класации от типа „Топ 200 албуми на всички времена” или просто за хитовете на изминалата година.


И накрая: забавлявайте се!

Най-важното, което трябва да помните, когато организирате купон за Нова година вкъщи, е че и вие трябва да се забавлявате, да си починете и че щом сте с най-близките си приятели, ще го запомните.

Не се тревожете прекалено за това дали останалите се забавляват. Ако вие се чувствате добре, така ще е и за гостите ви, особено ако сте близки.

Весело посрещане!